Akupunktur

Akupunktur er brugen af nåle på specifikke punkter på kroppen for at lindre smerte, fremme heling og forbedre bevægelighed i bevægeapparatet.

Akupunktur

Hvad er akupunktur?

Akupunktur er en alternativ behandlingsmetode med rødder i traditionel kinesisk medicin. Den involverer indsættelse af tynde nåle på specifikke punkter på kroppen, kendt som akupunkturpunkter. Målet er at regulere kroppens energistrøm, kaldet “Qi” (udtales chi), for at lindre smerte, fremme helbredelse og forbedre velvære. Akupunktur anses ofte for at være en naturlig og holistisk tilgang til at forbedre sundhed og trivsel.

Hvordan foregår behandlingen med akupunktur?

Behandlingen foregår ved, at man stikker tynde nåle ind i hud og muskler. Her stimulerer nålene nerverne. Dette kan resultere i lokal øget blodgennemstrømning, og at der udskilles smertedæmpende hormoner. Endelig kan nålebehandlingen påvirke den mentale oplevelse af symptomer og smerter positivt.

Hvilke tilstande kan behandles med akupunktur?

Akupunktur kan være en effektiv tilgang til at lindre og håndtere en række muskuloskeletale problematikker. Nedenfor er nogle eksempler på tilstande, hvor akupunktur kan bidrage til smertelindring, genopretning og forbedring af bevægelighed:

  1. Ledsmerter: Akupunktur kan lindre smerte og ubehag i forskellige led, herunder knæ, hofter, skuldre og ankler, ved at stimulere akupunkturpunkter, der påvirker ledhelsen.
  2. Rygsmerter: Både akutte og kroniske rygsmerter, herunder lumbago og iskias, kan lindres ved hjælp af akupunktur. Det kan også hjælpe med at løsne muskelspændinger omkring rygsøjlen.
  3. Nakke- og Skuldersmerter: Akupunktur kan reducere spændinger og lindre smerte i nakke og skuldre, som ofte skyldes stress, dårlig kropsholdning eller stillesiddende arbejde.
  4. Muskelstivhed: Akupunktur kan hjælpe med at forbedre muskelens fleksibilitet og reducere følelsen af stivhed, især efter skader eller overanstrengelse.
  5. Sportsskader: Akupunktur kan fremskynde helingsprocessen og lindre smerte i forbindelse med forstuvninger, forstrækninger, muskelbristninger og andre sportsskader.
  6. Fibromyalgi: Personer med fibromyalgi kan opleve smertelindring og øget komfort gennem akupunktur, da behandlingen kan påvirke det smertefølsomme nervesystem positivt.
  7. Artrose: Akupunktur kan hjælpe med at lindre smerter og forbedre funktionen hos personer med artrose ved at fremme blodgennemstrømning og reducere inflammation.
  8. Hovedpine og Migræne: Akupunktur kan reducere hyppigheden og intensiteten af hovedpine og migræne ved at påvirke blodkar og smertefølsomme områder.

Sådan kommer du i gang

1

Inden du booker en tid

Inden du bestiller en tid hos os, skal du sørge for at have en gyldig henvisning fra din læge. Din læge kan have lavet en elektronisk henvisning, der automatisk bliver sendt til os.

Det er også muligt at bestille en tid uden henvisning fra lægen, men prisen for behandling vil dermed være en anden.

Hvis du er forsikringskunde skal du enten sørge for at din forsikring har sendt en betalingsgaranti til vores mail eller blot medbringe den bekræftelse, du har fået fra din forsikring.
2

Book en tid og udfyld tilsendt skema

Book en tid via. vores onlinebooking eller kontakt os på telefon: 54 85 15 40 mellem kl. 8:00 - 12:00 i alle hverdage.

Når du har booket en tid, vil du få tilsendt et link, hvor du skal oprette en kode og udfylde et skema. Skemaet er en del af din journal, og hjælper fysioterapeuterne med at forberede sig bedst muligt på dig og din problematik.
3

Første konsultation

Ved ankomst til din aftale på klinikken, bedes du scanne dit sygesikringskort på skærmen til venstre.

Du skal medbringe lagen og/eller håndklæde ved første konsultation, samt evt. forsikringspapirer.

Ved din første undersøgelse kan du forvente at skulle tage noget tøj af, så behandleren kan foretage en grundig undersøgelse og vurdering. Den første behandling inkluderer altid en samtale om dit problem og en grundig undersøgelse. Vi bestræber os på allerede at indlede behandlingen ved første besøg.